BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

4/07/2013

6-månaders kontroll

Va på en tidig 6-månaders läkarkontroll häromdagen, Didrik klarade sig bra och han skrattade åt de två läkarna bara =) Han väger nu 9535, när ska det sluta? Marcus vägde lika mycket vid 8 månader och då tyckte jag alltid att han var super stor.
Borde ju saktas upp nu, försöker att ge honom mer och mer mat, och dra ner på amningen, vill helst sluta helt, men det är ju svårt när han fortfarande vaknar stup i ett på natten för att äta, eller "snutta" men när jag inte kan ge honom något annat, vad gör man då?
Jag lovade mig själv innan Didrik kom att han absolut inte skulle ammas till sömns som storebror gjorde, men när det va som värst med Didrik, när han hade skrikit i 4 timmar i sträck, och enda gångerna han till slut lugnade ner sig var vid bröstet, jaaa, då fick det helt enkelt vara så.
Vill ju gärna sluta amma, och måste ta tag i detta, men man hade så gärna velat vara utsövd först...

På torsdag kommer min mamma och hälsar på och med har hon sig min systerson Neo, ska bli jätte roligt att dom kommer, det blir andra! gången hon träffar Didrik.

Annars går vi på lite husvisningar och försöker hitta vårt boende för framtiden, idag var vi till mitt drömhus, som V tyvärr inte var lika förtjust i, eller huset tyckte han jätte mycket om, invändigt, men inte utsidan, läget eller något annat,,
fan

Igår träffade jag Johanna, första gången sedan hon firade mig på min 30-årsdag, vi firade dock lite i efterskott, första gången hon träffade Didrik. Var super mysigt att träffas, och Didrik fick en fin body och shorts? stavning? till sommaren.

Dags att börja dra sig mot sängen, ska bara göra färdigt Viktors mammas födelsedagspresent, en super fin fotobok på sina barnbarn. Tror hon kommer att bli jätte glad.
Fick nys om ett erb. så jag gjorde till mina barn för 39:- :) & jag blev såå super nöjd. Jätte fin kvalitet och stora böcker, så nu beställer vi till ord. pris.

Kramar A

Jag har ju egentligen ingen ork alls till att blogga längre, men efter att jag satt & läste tillbaka från 2008 när Marcus var liten bebis, så kände jag att jag e tvungen att ta upp detta igen, är ju otroligt roligt att kunnagå tillbaka och läsa vad somhar hänt och vad man kände och tyckte och vad som hände.
Didrik är nu drygt 5 månader, han har börjat äta gröt, frukt och lite lite mat, han e inte så förtjust i det som är åt mathållet.
Han tar inte flaska eller napp, hur mkt jag än försöker, tyvärr.
Vet inte hur jag ska kunna sluta amma om jag inte ger honom flaska på natten.
Men jag fortsätter att försöka. Marcus slutade jag att amma när han va 6 månader och det tyckte jag var alldeles lagomt.
Var iväg på fem månaders kontroll och vaccinering, han väger nu 9360 och är 70,6 lång. Liten börjar bli väldigt stor och tung.
Jag har alltid tyckt att Marcus var så himla stor, men Didrik väger faktiskt nästan 500 g mer än vad han gjorde vid samma ålder, min tygg har pajat totalt av att gå och bära på honom,
Han är inte vidare nöjd någonstans förutom i famnen, och 9360g,ja det säger väl allt.. igår sa det stopp i ryggen. Jag skrek så fort jag skulle böja mig fram, sätta mig, eller resa mig. När Viktor kom hem från jobbet fick han ta Didrik helt, och idag är det faktiskt lite bättre, men inte helt återställd.. men det är klart, hur länge ska man orka?
Skickade iväg Viktor igåratt köpa en gåstol, men den gillar han ju såklart inte heller, men han förstår ju inte vad han ska göra å andra sidan, så vi får väl fortsätta att truga även där.
Att han sa lära sig krypa känna avlägset vid det här laget, Marcus var väl 6 månader då han lärde sig att ta sig framåt.
Nu ska jag njuta av mitt vin och skriva vinnarmail till dem som vinner mina auktioner på tradera. Viktors har sin kusin här och dom sitter och spelar tv-spel

Kramar A

3/29/2013

Nu jämarns ska jag börja skriva igen




2/02/2013

Stor bebis

Tiden går fasansfullt snabbt.
Didrik har hunnit bli 3 1/2 månad, och hans skrikkvällar på flera timmar har slutat som tur är. Dom kvällarna slutade alltid med att jag satt och grät i soffan och kände mig värdelös.
Gav med sin för ungefär en månad sedan, och hallelulja. Äntligen började jag känna en slags babylycka, för det är svårt när man har en sån missnöjd bebis, det va nästan att jag hade dåligt samvete att jag hade gjort att han fick komma till den här hemska världen som han verkade så otroligt missnöjd med...
Men nu är det Mumma. Världens goaste, lätt till skratt! Och älskar att vara på alla andra ställen än hemma.

Marcus däremot har verkligen börjat trotsa, förmodligen för omställningen med en lillebror och så, men som tur är går det ut över oss vuxna, men mest jag.
Men Didrik går han fram till och pussar och kramar och säger att han är så fin och att han älskar honom, och att han är glad att han har honom som lillebror.
Sååå sött!
Didrik älskar att titta på honom och se vad han gör för bus.

Igår sov Marcus borta hos en kompis för första gången, det gick jätte bra. Jag va lite orolig, men han är en cool kille.
Va nog mest jag som var en hönsmamma ;)

Lillkillen vägde vid 3-månaders vaccinationen 7770g och var 65.4 cm lång
stooora kille

Kramar A

12/30/2012

Min fina kille!













Vilken lycka! Jag har de finaste barnen i världen om än lite skrikiga & gnälliga! :) ❤

11/18/2012

Igår var en riktig skrikiga, Didrik var inte nöjd mer än 5 minuter åt gången, tur att Viktor var hemma & TUR att det inte var när jag var hemma med Marcus & Didrik i torsdags & fredags. Marcus fick hosta & feber och fick därmed för första gången vara hemma med båda, men det gick över all förväntan faktiskt, både M och D visade sig från sina bra sidor, även om mamman var trött. Idag ska vi ta en tur till Arninge, ska kolla på en hallmatta, en julklapp till mig själv som plåster på såren att jag inte tar mig till Umeå i jul, resan går på 4000:- har inte dom pengarna tyvärr, så vi tar en tripp i januari istället

Kramar A



- Posted using BlogPress from my iPhone

11/16/2012

Förlossningsberättelse barn 2

Måste ju skriva om min andra förlossning medan jag fortfarande har den i minnet ;)
Åkte ju in till sjukhuset den 16:onde oktober för igångsättning, i vecka 39+1
Har ju i slutet på graviditeten varit orolig att min förlossning skulle bli likadan somden förra, fick komma in via en remiss till sjukhuset för att prata med en sköterska, och hon menade på, att denna bebisen hade normalstort huvud, och hon LOVADE mig att han skulle vara mindre än Marcus med sina 4170, så hon skickade iväg mig på ett ultraljud, enbart för att jag skulle lugna ner mig och inse att det inte var någon fara, att han inte var så stor, detta i vecka 38
Det blev gjort, han beräknades till 3800, träffade en läkare efter det som tyckte att neej, nu sätter vi igång dig nästa vecka, han behöver inte bli nå större, så att du inte spricker som under din förra förlossning.
Tisdag den 16:onde klockan 7.30 fick vi ringa int ill sjukhuset för att höra ifall det fanns några lediga rum, vilket det gjorde, så klockan 08 var vi på plats, det tog lång tid innan det hände nåt, för domskulle kolla CTG kurvor och diverse, till slut kom det in en läkare som bedömde att dom skulle sätta igång mig med hjälp av en BARD-kateter, man för upp upp en ballong som ska lura kroppen att det är barnets huvud som trycker på neråt, och då öppnas man, hon sa att det skulle ta ca 3 timmar, så jag kunde gå runt på promenad med den där, när jag va öppen 4 cm skulle ballongen trilla ut.
Dom tog en ny CTG kurva, viilket tog en halvtimma, sen började jag klä mig för att ge mig ut på promenad, då ramlade balonngen ut, så jag hade öppnat mig 4 cm på en halvtimma, fick ta av mig kläderna igen, för dom skulle ta vattnet, och efter det började ju värkarna.
11.30 sattes katetern in, 12.00 var jag öppen 4 cm alltså.
Allting går riktigt bra fram till 17.45 tiden, då börjar jag tycka det är lite svårt att hanterna värkarna och ber om en epidural, före dess använde jag mig av syrgaen, men dels så gillade jag inte fyllan jag fick, blev döv tyckte jag och dessutom så tog jag den alltid för sent, så jag kände av alla värkar i alla fall.
Epiduralen gjorde susen, blev jätte glad och upp och dansade med ett gåbord, tyckte ganska direkt att det började trycka på rejält, och ber om påfyllning på epiduralen, men bm säger att trycket neråt försvinner inte med hjälp av epiduralen,  så vid kvart i 8 säger hon att jag är öppen 10 cm, sen vid kvart över 8 kommer krystvärkarna igång.
35 minuter krystvärkar och sen kommer en "liten" kille fram på 4530g och 53 cm lång
inte ett dugg mindre än Marcus, men ett lite mindre huvud, spricker lite invändigt, men ingenting farligt..
Så i det stora hela, en bra och relativt snabb förlossning och en underbar prins fick vi, som har fått namnen: Didrik Theodor Olaus Forsberg
Kramar A









9/19/2012

Dagens Marcus

-Mamma & pappa, jag är kär i er, jag är kärlek i er.
Det dunkar i hjärtat då man är kär

4-årskontroll

Iadg har jag varit med Marcus på sin 4-årskontroll. Som vanligt var jag nervös, det blir jag alltid, känns som om Marcus ska ställas inför värsta provet.
Han fick rita teckning, sköterskan va mkt imponerad :) hålla på att räkna, öppna olika sorters knappar, hoppa på ett ben, gå balansgång, och till sist syn och hörseltest, hrseln fick han alla rätt på, men synen inte lika bra..
Dels trodde hon att det kunde bero att han var trött och kom direkt från dagis,eller så kan det ju faktiskt vara något, så vi fick en ny tid om 2 veckor så ska vi se om det går bättre.
Hoppas

Längden va 107.3 och vikten låg på 19,6
Stora killen
men han följer sin kurva alldeles perfekt.

Hon var i alla fall mkt imponerad öer finmotoriken och grovmotoriken samt talet, han visade även upp sig lite mer och började skriva lite boktäver och sånt där =) sötnosen min

Vecka 36 nu,,  (35+2)
Det börjar dra ihop sig, IIHHH

Ska få en remiss till en förlossningsläkare, och höra vad dom har att säga, även lillebror verkar ha ett stort huvud som tillväxtultraljudet visade förra torsdagen.2500 vägde han då,, han får nog snart komma tycker jag =)

Kramar A
                                                                                                               

8/07/2012

Vecka 30

Tiden gåååår! Härliga tider. Har gått in i vecka 30, 29 hela veckor, och jag tycker att tiden går riktigt fort nu.
Började jobba förra veckan, och det har varit tufft faktiskt, dels att det har varit kaotiskt på jobbet med personal osv, så har det dessutom varit tufft pga magen, jag har stödstrumpor på mig ändå blir jag alldeles slut i benen, tog därför ledigt nu i helgen som kommer, så jag slipper heldagspassen 9-20

Var till barnmorskan idag. allt såg bra ut. Hjärtslagen låg på 140 på lillebror, (har inget namn ännu)
Han ligger med huvudet neråt, och allt verkade bra, magen växer och frodas. Sf mått 30

Nu ska jag städa det sista innan familjen kommer hem från Flen imorgon. V har semester veckan ut

Kramar A